Jag som driver den här hemsidan heter Stefan Pettersson, och jag har arbetat som webbutvecklare i över 15 år nu, och förutom att arbeta professionellt med olika uppdrag så undervisar jag även blivande webbutvecklare i att lära sig koda.

Webbutveckling är byggande och underhåll av webbplatser; det är arbetet som sker bakom kulisserna för att få en webbplats att se bra ut, fungera snabbt och prestera bra med en sömlös användarupplevelse.

Webbutvecklare, eller ”devs”, gör detta genom att använda en mängd olika kodningsspråk. Språken de använder beror på vilken typ av uppgifter de utför och på vilka plattformar de arbetar.

Webbutvecklingsfärdigheter är mycket efterfrågade över hela världen och ganska så välbetalda också – vilket gör det till ett bra karriäralternativ. Det är ett av de lättillgängliga, högt betalda fälten eftersom man i många fall inte behöver ha en traditionell universitetsexamen för att bli kvalificerad.

Området för webbutveckling är i allmänhet uppdelat i ”front-end” (det som vänder sig mot användaren) och ”back-end” (serversidan).

Men låt oss inte fördjupa oss i detaljerna här, utan läs istället artiklarna som finns här på min hemsida om du vill veta mer om webbutveckling.

Stefan Pettersson